31 oktober 2012

121031 - Himmelsmagi en oktoberkväll

Att en himmel ens kan se ut såhär - det är för mig helt obegripligt och jag tror minsann att jag bestämmer mig för att kalla det magi.

30 oktober 2012

121030 - Vackra minnen & sparade ting

Snart har vi tömt lägenheten på Brämhultsvägen 56. Efter en period där det inte har känts så mycket ändå börjar det kännas mer och mer jobbigt igen. Det börjar bli så påtagligt alltihop, när jag ser alla kala väggar och tomma golv, och jag inser att jag snart aldrig kommer sätta min fot där igen. Men jag tar ju med mig alla vackra minnen därifrån såklart. Packar ner dem i flyttkartonger tillsammans med skålar, tallrikar och glas, sparar dem bland gamla fotoalbum med spruckna ryggar och trasiga hörn, stoppar in dem i högen av manglade lakan och tar hem dem och placerar dem på nya ställen här. Jag får minnen överallt. Som i form av nya plagg i garderoben, nya tallrikar i köksskåpen och nya prydnader i vardagsrummet (som till exempel pappas nalle samt farfars stol och gamla katt). På så sätt kommer jag kunna fortsätta att minnas, trots att inte lägenheten finns kvar, och jag kommer alltid alltid alltid minnas den där lägenheten, doften, sakerna, känslan, stämningen och längtan dit som något fantastiskt bra.

121030 - Ladurée Paris II

Så fina och så söta att man nästan får dåndimpen bara av att äta en liten liten bit.

27 oktober 2012

121027 - Äntligen Håkan, som vi har saknat dig

Ny skiva och nya spelningar till sommaren. Jag säger bara äntligen.

26 oktober 2012

121026 - Älskade vackra fina Hjuvik

En onsdagskväll i Hjuvik och jag tänkte, för jag vet inte vilken gång i ordningen, att jag måste bo på världens absolut vackraste plats.

24 oktober 2012

121024 - Cook Eat Smile

Tror jag är inne i någon slags bokperiod just nu. Den här kokboken köpte jag på Urban outfitters i Stockholm. Fastnade för dess färgglada sidor, fina bilder & roliga layout. Efter att ha bläddrat igenom den ett par gånger kan jag även meddela att det finns många recept som verkar mycket trevliga med. En liten bildbomb på hela läckerheten kommer här!

121024 - Ladurée Paris

I Stockholm fick jag äntligen besöka Laadurée-butiken. Precis så fin som jag hade föreställt mig var den och jag hade ett jäkla sjå att välja bland alla vackra askar och macarons. Vad jag till slut lyckades bestämma mig för och köpte får ni se en annan dag.

22 oktober 2012

121022 - 30 timmar Stockholm

Stockholm i 30 timmar och vi hann gå oss trötta i benen, äta två megastora kanelbullar, besöka nästan varenda butik, bli genomblöta av regnet, förbruka sexton tunnelbanekuponger, äta middag på Zink Grill, bli kalla om kinderna, äta hotellfrukost samt se Dirty Dancing på Chinateatern (helt makalöst, fantastiskt, andningsstannande bra) och förutom avslutet, när Elfsborg schabblade bort en vinst igen (vilket den här gången förmodligen kostade dem guldet), så var det en helt fantastiskt bra helg.

19 oktober 2012

121019 - Höstväder & helgäventyr

Något sånt här fint höstväder har det tyvärr inte bjudits på idag, men hallå, vad gör det? Imorgon åker jag & min prins till Stockholm och jag är alldeles säker på att vi kommer ha världens absolut bästa helg!

121019 - En fredags- & söndagsklädsel

En fredagsklädsel blev till söndagsklädsel. Så himla bra med kläder som man känner sig fin i och som, när man flänger runt en massa, kan användas flera dagar i rad.

121019 - Fredagsinspiration!

Self service magazine

Hörrni, det är fredag! Jag & mamma jobbar hemifrån idag, vilket såklart är himla mysigt. Fast jag jobbar ju inte förstås, det är ju bara mamma som gör. Själv sitter jag med skolböcker i vanlig ordning, fast det låter ju inte lika flådigt, så jag säger att jag jobbar ändå. Har iallafall fått gjort nästan allt jag skulle och nu ska jag iväg och fredagsfika med Camilla & Maria. Sedan ska jag äntligen få pussa på min pojk igen. Åh, så fredagsglad idag!

18 oktober 2012

121018 - En vårjacka blir favorithöstjacka

Jag har fått en ny favoritjacka. Köpte den på H&M-rean någon gång för ganska länge sedan och egentligen tror jag att det är mer en vårjacka. Men vad gör det, tänker jag och använder den så mycket jag bara kan innan det blir för kallt.

17 oktober 2012

121017 - Barcelona, del 3

Det har ju hunnit bli mitten av höstmånad nummer två. Just därför tänker jag att vi absolut måste ta och titta på sista delen med bilder från Barcelona, så vi kan bli påminda om att sommaren faktiskt har funnits på riktigt. Det är ju annars lätt att börja tveka dagar som denna och börja fundera på om allt det där somriga kanske bara var en dröm ändå. Hur som helst, här kommer alltså sista delen med Barcelona-bilder. Lite frukost, lite poolhäng, lite middag, lite fontänshow och lite hemfärd. För mig känns hela den här resan lite som en dröm faktiskt. Jag funderar ibland på om det verkligen var på riktigt, men jo, kommer jag fram till sen - det var det ju faktiskt. En fantastisk resa, i en fantastisk stad, med en fantastisk pojk.

Redan på lördag åker vi ut på en liten ny resa faktiskt. En liten minitripp blir det när vi spenderar helgen i Stockholm och jag tror att det kommer bli så himla bra!