29 november 2012

121129 - Önskelista 2012

Kära tomten, det här är vad jag önskar ska ligga under granen på julafton i år: Raport! En bok om att göra mönster av Lotta Kühlhorn, Forties fashion av Jonathan Waldord, Det svenska modeundret av Karin Falk, Modebibeln av Karina Ericsson Wärn, The fashion design directory av Marnie Fogg och Femtio nyanser av honom av E L James. Paljettröja från Monki och kjol + byxor (tights) med paljetter från H&M. En livs levande egen liten grå kanin, fina ipadfodral, smycken från Faith, svarta tumhandskar i skinn, Sugar Pink Rouge & Velvet ögonskugga från Make Up Store och en vågtång från Tony&Guy. Minibyrå från Urban Outfitters, fler planscher från Tillsammans-serien, glas + citat-plansh från Lagerhaus och fler skålar till min Maribowlsamling.

PS. Jag har hört att man måste sluta skriva långa önskelistor när man är tjugoett och ett halvt, men hallå, struntprat säger jag. Det är klart man inte måste sluta med det.

28 november 2012

121128 - Odd Molly

Det är onsdagskväll och jag tänkte att jag skulle visa vad jag hade på mig igår. Det är nämligen så himla fint att jag har en ny blus från Odd Molly! Den är knalligt rosa, har lila broderier & knyts med en sidenrosett i ryggen. Hur fint liksom? Tycker att den är väldigt fin och det spelar liksom ingen roll att Andreas tycker den ser ut att höra hemma på en hippie, jag trivs nämligen himla bra i den ändå.

Idag har jag kunnat bocka av flera rutor på den där allt för långa plugglistan, fikat med Lisa, ätit årets första julskinksmacka och blivit positivt överraskad över ett tentaresultat. Bra onsdag med andra ord.

26 november 2012

121126 - Allt som glittrar

Det finaste just nu tycker jag är allting som glittrar. Känner mig som ungefär nio igen när jag vill ha glitter på precis allt, men det är ju så himla fint och så blir man ju så glad när det är glitter överallt. Som när man har glittriga naglar till exempel, då kan ju nästan ingenting gå fel och nu, efter att mamma tog med min Forever21-beställning hem från Usa, kan jag byta glitternyanser så jag har olika färg varenda dag.

23 november 2012

121123 - Tjugofyra timmar dygnet runt

Mitt liv är lite småkaos just nu. Det består av alldeles för många timmar på föreläsningar och med näsan i böcker och dessutom lite för många timmar jobb, för att allt annat jag vill göra ska hinnas med. Den här veckan har jag fått bortprioritera alla sånna där bara vara-stunder, som jag värderar så högt, för att kunna spendera min mycket minimala lediga tid på att träna, fika med bästis, vara med pappa, pussas och dansa mig svettig till alldeles för sent på natten. Jag hoppas hoppas att det i nästa vecka blir lite mer tid över och återkommer helt enkelt när jag inte behöver detaljplanera dygnets alla timmar för att hinna med det jag ska.

20 november 2012

121120 - Pastellinspiration en tisdagskväll

Self service magazine

Ljusa pasteller, skira tyger & rosetter. Det räcker egentligen att säga så va? För mig spelar det ingen roll om det är vinter, sommar, höst eller vår. Det här tycker jag är fint vilken tid på året som helst.

18 november 2012

121118 - Mammakramar, usapaket, favoritmiddag, bio, sovmorgon & pojkvänspussar

Den här helgen har jag påbörjat min tredje julsäsong på Liseberg, kramat mamma, målat naglarna med glitternagellack från Usa, fått världens mysigaste rosa mjukisdräkt från Gilly Hicks, tragglat mig igenom en och annan sida i externredovisningsboken (dör), pussat på Andreas, gråtit till slutet av Twilight, lagat middag med nästan alla mina bästa ingredienser på en och samma gång, skrattat helt hysteriskt till Sommaren med Göran, sovit till nio (vilket upplevs som länge när man i veckan behövt gå upp så obscent tidigt som halv sex), ätit frukost framför nyhetsmorgon och städat på Brämhultsvägen med pappa. Hoppas att ni haft det lika fint som jag.

17 november 2012

121117 - Vintagepimp och hemmafix

Här kommer ett litet lördagstips i bokform för er som är sugna på en insprationsbomb. Det är nämligen precis det Underbara Claras bok Vintagepimp och hemmafix är. Själv har jag alldeles för mycket annat att läsa just nu, för att hinna med mer än att bara bläddra i den då och då, men för dig som faktiskt har tid: läs den vetja. Den är otroligt välarbetad, är full med inspiration i form av bland annat vackra bilder, idéer, tips & recept och är bara helt enkelt så väldigt väldigt fin.

16 november 2012

121116 - Bra saker en fredag:


  • Att inte ha några föreläsningar på hela dagen
  • Att morgonträna så att man kommer hem nytränad tidigt som attan
  • Att få skriva önskelista till jul
  • Att Liseberg öppnar igen
  • Att man kan gå och vänta på att få pojkvänspussar efter jobbet
  • Att få se fram emot lördagsbio
  • Att man kan vara uppe precis så sent som man vill
  • Att mamma kommer hem imorgon 

Fredagspepp! Definitivt veckan bästa dag.

14 november 2012

121114 - MSGM SS13

Måste bara få fortsätta att tjata om MSGM lite lite till. Här är deras SS13-kollektion och jag är beredd att säga att även den här kollektionen är så himla bra. Fin, färgglad, fräck och bara alldeles fantastisk.

121114 - Tre höstfavoriter i garderoben

Färgglada blusar, peplum & stora halsband - tre saker jag gillar lite extra i höst.

12 november 2012

121112 - Guldregn & glädjeskrik

Mamma, om du har svårt för att sova där borta - ett litet måndagstips:
Titta på den här och den här filmen.
Jag lovar dig, inte ett hårstrå på kroppen ligger ner.

121112 - Egengjort: Space-dye

Har ju helt glömt bort att visa, men för några veckor sedan gjorde jag en så kallas space-dye på min labb. En vit t-shirt blev rosamönstrad. Lätt som en plätt. Tror egentligen inte att det är ett plagg jag kommer använda mer än när jag är hemma, kanske sova i och sådär, men tycker det är kul ändå att ha sånt som man pysslat med själv.

11 november 2012

121111 - Bästishelg & farsdagmiddag

Har haft en så himla fin bästishelg i Borås innehållandes bland annat nattligt prat, klädjakt på stan, party i glitterbyxor och en tur till Lager 157. Ikväll har jag & Sofia firat pappa på fars dag med hans favoritmiddag. Korv & pommes frites och äppelkaka med vaniljsås. Jojo, fint ska det va. Mamma däremot, hon fick inte vara med, för hon sitter på ett plan över atlanten. Lyckos henne, säger jag, som får vara i USA, men också: lyckos mig som, om en vecka, kommer få hem roliga amerikanska paket.

09 november 2012

121109 - Fredagsinspiration i citatform

Kavan & Co

Är helt helt ledig idag och fram tills ikväll, när jag åker iväg på myshelg med Paulina, njuter jag av att göra absolut ingenting. Bara för att jag kan.

121109 - Känslornas karusell


Det har varit en helt overklig vecka. Knasig och knäpp på många vis. Ovanlig. Sm-guld och två stora tentor - det kan bli lite för mycket för en tjugoettårings psyke det. Känslorna har fått åka bergochdalbana som aldrig förr. Ofantlig glädje, frustration utan dess like och enorm lättnad - några delar av bergbanans konstruktion. Först nervositeten på arenan när målen dröjer och jag tänker "vad händer om vi inte tar det här ändå?", sedan otrolig lättnad när det visar sig att Malmö ligger under och ungefär en timma senare: den totala lyckan när domaren blåser av matchen och jag inser det faktum att guldet är vårt. Segerdans på plan och guldjubel på torget. Total lycka. Sedan plötsligt: en känsla av total utmattning. Hinner med nöd och näppe krångla mig ur guldtröjan innan jag somnar som en stock och sover tio timmar i sträck. Dagen efter: besvikelsen att vi inte var på guldfirandet på Grand, lyckoruset efter att ha kollat igenom bilder, filmer & matchrepris och så tillslut en brutal tomhet, efter insikten att allt är över nu.

De nästkommande dagarna: frustrationen över att inte få ha tankarna där jag egentligen vill och ångesten som följer när man inte lyckas motivera sig själv tillräckligt bra. Känslan av misslyckande och uppgivenhet efter alldeles för många timmar med huvudet i böckerna och nära ett sammanbrott för att tiden inte tycks räcka till. Men så till slut, i samma sekund som andra tentan lämnas in: glädje, lättnad och en enorm dos av frihetskänslor och lyckokickar igen.

Igår bara släppte jag allt. Drack vin och dansade med fina vänner, festade med elfsborgare och skrattade så jag höll på att dö. Fick äntligen firat det där sm-guldet och båda tentorna och nu känns allting bara så jävla bra.

06 november 2012

121106 - Blommigt & randigt

De som känner mig väl vet säkert att jag är lite smått galen i små söta portmonäer och börser. I Stockholm, i butiken Fröken Söt, utökades min lilla samling med de här två. En blommig & en randig att förvara nödvändiga & fina saker i.

05 november 2012

121105 - SM-GULD SM-GULD SM-GULD SM-GULD

Bästa söndagen i mitt liv typ.

01 november 2012

121101 - November för ett år sedan

Det är första november idag och på pricken för ett år sedan såg mitt liv ut såhär. Inget Usa och vårväder nu minsann, men med fotbollskvällar som denna hemma i tv-soffan gör det faktiskt inte mig ett dugg. Herregud, en sån kväll va.

Nu: helg med tentaplugg och guldstrid för hela slanten.